image
Sursa foto: jurnal.md

Șeful Apă-Canal, mustrat la Guvern din cauza putorii din oraș: Maia Sandu: Nu cred că ceea ce ați făcut are vreun rezultat

Mirosul neplăcut din capitală, care persisă deja de câteva săptămâni, este cauzat inclusiv de faptul că la Stația de Epurare au pierit microorganismele care curățau apele reziduale. Explicația a fost oferită astăzi la ședința Guvernului de către Valeriu Meșca, director general al SA „Apă-Canal Chișinău”.

Șeful de la Apă-Canal a fost luat la rost de premierul Maia Sandu care consideră că măsurile întreprinse de conducerea companiei nu au fost suficiente pentru a rezolva problema mirosului urât din capitală.

„Ați spus că microorganismele au murit în proporție de aproape 100%. Când aveți de gând să le recultivați ca să scăpăm de acest miros?”, a întrebat Maia Sandu.

„Necesită timp, o lună și jumătate. Procesul se petrece în permanență. Mai repede decât poate natura nu putem noi. Noi nu suntem Dumnezeu. Am întreprins foarte multe”, a spus Valeriu Meșca.

„Nu cred că ceea ce ați făcut a avut vreun rezultat. Ceea ce ați făcut este insuficient. Concluzia e că mirosul nu vine doar de la nămol, ci pentru că nu există microorganismele respective. Cât vom mai fi terorizați de acest miros?”, a insistat Maia Sandu.

„În stație acum nu există miros atât de înțepător ca să perturpeze viața orășenilor”, a spus șeful de la Apă-Canal.

„Trebuia să verificați ca microorganismele să nu ajungă la 2%. Să-i salutăm pe cei de la PD că ne-au lăsat fără primar. Problema mediului a fost ignorată de-a lungul deceniilor, acum plătim prețuri foarte mari”, a încheiat Maia Sandu.

Anterior, Apă-Canal a anunțat că mirosul neplăcut din capitală este cauzat de unii agenți economici care deversează direct la stația de epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile.

Totodată, pentru a cerceta cauzele poluării râului Bâc, a fost format un grup de anchetă, care include procurori și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: