image
Sursa foto: hindustantimes.com

Simona Halep scrie istorie în sportul românesc și câștigă finala Wimbledon; A învins-o pe Serena Williams în nici o oră!

UPDATE 17:55 // „Este o zi minunată, care înseamnă foarte mult pentru mine, pentru familia mea și cred că pentru toți românii”, a declarat Simona Halep într-un mini-interviu pentru Eurosport.

Ea și-a exprimat speranța că această victorie îi va inspira pe copii, care se vor îndrepta spre tenis. Întrebată dacă aceasta este cea mai bună zi a vieții ei, Simona Halep a spus că nu uită nici victoria de la Roland Garros și le-a pus la egalitate, dar a explicat că o victorie la Wimbledon este una cu totul specială, mai ales că joci în fața familiei regale.

_________

„Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională tenisul românesc, pentru România”, a menționat președintele României, Klaus Iohannis.

Simona Halep a avut parte de un moment emoționant: a fost felicitată personal de ducesa de Cambridge, Kate, pe care sportiva din România mărturisea că o place foarte mult.

Zi istorică pentru Simona Halep! Câștigă finala Wimbledon 2019 și al doilea titlu de Grand Slam al carierei, exact așa cum își dorea la începutul anului! Este prima jucătoare din România care atinge această performanță.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2.

Simona HalepSimona Halep
Simona HalepSimona Halep

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: