image
Sursa foto: Twitter

Willow, prima pisică a Casei Albe: De unde a venit felina care i-a impresionat pe soții Biden

”The First Cat” Willow, în vârstă de doi ani, care a ”impresionat-o puternic” pe Jill Biden sărind pe estradă şi întrerupând un discurs pe care-l susţinea în Pennsylvania în tmpul campaniei soţului său, a sosit la Casa Albă, a anunţat vineri Prima Doamnă, relatează AFP.

”Şi iat-o pe Willow”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Jill Biden, postând câteva imagini cu pisica, care poartă numele oraşului său natal, Willow Grove, şi inimioare roz.

Willow, tigrată în tonuri de gri şi alb, cu mustăţi lungi şi ochi verzi, apare în imagini tolănită pe pervazul unei ferestre sau explorând trufaşă culoarele Casei Albe.

Serviciul de presă al ”First Lady” a precizat că ”First Cat” a ”impresionat-o puternic” pe Jill Biden după ce a sărit pe estradă şi a întrerupt un discurs pe care-l susţinea în Pennsylvania (nord-est), în timpul campaniei prezidenţiale a lui Joe Biden, în 2020.

Profesoara universitară şi pisica, care venise de la o fermă, s-au împrietenit imediat, cu acordul proprietarului exploataţiei agricole respective, a precizat Casa Albă.

Pisica ”începe să se obişnuiască la Casa Albă, cu jucăriile ei preferate, bunătăţi şi un spaţiu mare de adulmecat şi explorat”, anunţă purtătorul de cuvânt al lui Jill Biden, scrie News.ro.

Nicio vorbă, în schimb despre primirea rezervată ”First Cat” de către ”First Dog”, tânărul ciobănesc german Commander, care se zbenguie de câteva săptămâni pe peluzele nr. 1600 Pennsylvania Avenue, la Washington.

Reluând o lungă tradiţie prezidenţială - întreruptă de către familia Trump, care nu avea niciun animal de companie -, familia Biden a avut mereu un câine la Casa Albă, întotdeauna un ciobănesc german.

Ei au venit cu Champ, care a murit anul trecut din cauza vârstei înaintate, şi Major, care a fost trimis înapoi la ţară din cauză că nu s-a adaptat, după care l-au adus pe Commander.

Noutăţile partenerilor

comentarii: