image
Sursa foto: captură

VIDEO Scandal fără precedent în Formula 1: După ce a sărit la bătaie, Verstappen a primit o pedeapsă nemaivăzută

Scandal imens în Formula 1. Max Verstappen a sărit la bătaie la Esteban Ocon după ce francezul de la Force India l-a acroşat în momentul în care olandezul se pregătea să îl depăşească pe pilotul aflat cu un tur în urmă.

Verstappen se afla pe primul loc în Marele Premiu al Braziliei, de la Interlagos, în turul 44, în care a avut loc incidentul. Ocon a primit o penalizare de "stop and go". Pilotul lui Red Bull a continuat cursa, însă nu a mai putut reveni pe primul loc şi a încheiat Grand Prix-ul pe locul 2, în spatele lui Lewis Hamilton.

Plecat de pe locul 5 al grilei de start, Verstappen şi-a depăşit toţi adversarii până în turul 40, inclusiv pe campionul mondial, Lewis Hamilton, pornit din pole-position.

Pilotul olandez şi-a exprimat prin radio furia faţă de Ocon, pe care l-a numit "idiot". Verstappen a declarat imediat după cursă că speră să nu-l întâlnească pe Ocon, însă nu s-a ţinut de cuvânt. A mers la standuri pentru a-i cere socoteală francezului în vârstă de 22 de ani. Cei doi au avut un schimb dur de replici, iar olandezul în vârstă de 21 de ani l-a şi agresat pe Ocon, pe care l-a îmbrâncit de mai multe ori.

Agresiunea lui Verstappen nu a rămas nepedepsită. Comisarii FIA nu au rămas indiferenţi şi l-au sancţionat pe pilotul Red Bull cu două zile de muncă în interes general, pe care trebuie să le efectueze în următoarele şase luni. Olandezul s-a apărat susţinând că nu a intenţionat să-l lovească pe Ocon, însă a fost provocat.

Marele Premiu al Braziliei, penultimul Grand Prix al anului din Formula 1, a fost câştigat de Lewis Hamilton, care i-a asigurat lui Mercedes un nou titlu mondial la constructori, după ce devenise campion al lumii încă de etapa trecută. Podiumul a fost completat de Max Verstappen (Red Bull)şi Kimi Raikkonen (Ferrari).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: