image
Sursa foto: Aurel Lepădatu

Imagini inedite: Cum arăta Chișinăul acum 50 de ani?

Chișinăul anilor 70, ilustrat în imagini alb-negru de către pictorul Aurel Lepădatu, apare într-un filmuleț video realizat de Ambasada Republicii Moldova în Israel.

„Pentru mulți dintre prietenii noștri, Chișinăul anilor 70 este orașul copilăriei, tinereții și studenției, dar și un loc drag unde ei au trăit, au prietenit, au iubit, au lucrat și creat. De atunci Chișinăul s-a schimbat, dar noi te iubim la fel de mult, capitala Noastră!”, se spune în omagiul adus Chișinăului de către ambasada RM în Israel.

„Pictorul Aurel Lepădatu, în anii 70, pe când studia la Colegiul de Artă din capitală, a schițat cu pixul niște imagini în alb-negru ale Chișinăului acelor ani, iar recent prietenul său Alexei Marinat le-a dat o nouă viață, publicându-le în internet. Ne-a părut interesantă această istorie, pentru că e despre Chișinău, despre artă, dar și despre prietenie, și am hotărât și noi să aducem o contribuție mică acestei sărbători. Rezultatul îl puteți vedea în video-ul de mai jos. La mulți ani, Chișinău!”, se spune în mesajul ambasadei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: