image
Sursa foto: bordergov.md

Remorcă cu seria caroseriei modificată ilegal, reținută în vama Leușeni

Polițiștii de frontieră au depistat pe 12 aprilie o modificare la numărul de identificare a unei remorci LeciTrailer 3E20, înmatriculată în Portugalia. În baza celor constatate au fost pornite cercetări pe numele unui conațional, conform procedurilor legale.

În punctul de trecere Leușeni, pe direcția intrare în țară s-a prezentat un camion cu remorcă de model Iveco, înmatriculat în Portugalia, la volanul căruia se afla un cetățean al Republicii Moldova de 60 ani.

La solicitarea polițiștilor de frontieră bărbatul a oferit actele necesare pentru a se legitima. În timpul examinării actelor și unității de transport, inspectorii au observat că numărul de identificare al remorcii prezintă suspecții.

Urmare a verificărilor suplimentare s-a constatat modificarea numărului VIN cod de pe remorcă, fiind înlocuit cu o plăcuță pe șasiul acesteia pe care era ștanțat un alt număr de înregistrare, fapt ce confirmă necorespunderea numărului de înregistrare al remorcii cu cel al certificatului de înmatriculare. Conducătorul auto este cu dubla cetățenie a Republicii Moldova și a Portugaliei, supus audierii, conaționalul nu cunoștea despre cele depistate, fiind dispus să colaboreze cu inspectorii Poliției de Frontieră pentru elucidarea cazului. În rezultat, certificatul de înmatriculare al remorcii a fost ridicat, iar remorca camionului indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni până la finalizarea cercetărilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: