image
Sursa foto: gazzetta.it

Al șaselea transfer al verii pentru Inter Milano

Inter Milano se întăreşte serios pentru noul sezon din Serie A și UEFA Champions League, unde a revenit după o pauză de 7 ani, bifând deja al şaselea transfer al verii. Keita Balde (23 de ani) a semnat cu nerazzurii, iar mutarea a fost anunţată, luni seară, pe site-ul oficial al clubului milanez.

Ultima achiziţie vine din Franţa, de la AS Monaco. Keita Balde este de meserie atacant și vine să ajute echipa să câştige primul titlu după 9 ani. Potrivit L’Equipe, senegalezul va evolua un sezon sub formă de împrumut, dar contractul prevede posibilitatea transferului definitiv, în schimbul a 30 de milioane de euro, vara viitoare.

"Sunt de-a dreptul încântat că mă aflu aici şi sunt fericit să încep această nouă aventură", au fost primele cuvinte ale lui Balde după ce a aterizat la Milano.

Balde a fost crescut în La Masia, iar în 2011 a fost transferat la formaţia Lazio Primavera. La echipa mare a ajuns doi ani mai târziu, formaţie pentru care a evoluat până în 2017, când a plecat în Franţa, la AS Monaco.

Keita Balde i-a impresionat pe cei de la Inter prin versatilitatea sa, fiind capabil să evolueze pe toate cele 4 poziţii din atac. În stagiunea precedentă, senegalezul a marcat de 8 ori şi a oferit 11 pase de gol, în 33 de partide.

Keita Balde a câştigat 3 trofee de-a lungul carierei sale, toate în tricoul lui Lazio. În 2012-2013 a câştigat titlul în Campionato Nazionale Primavera, iar un an mai târziu, cu aceeaşi echipă a câştigat Cupa Italiei (Primavera). Cu echipa mare a grupării Lazio, a ridicat supercupa Italiei (2017-2018).

În această vară, Inter i-a mai adus pe Radja Nainggolan, Lautaro Martinez, Federico Dimarco, Sime Vrsaljko, Matteo Politano şi Kwadwo Asamoah.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: