image
Sursa foto: as.com

Ultimul Clasico pentru "Don Andres": Cifrele lui Iniesta în derby-ul cu Real

FC Barcelona - Real Madrid se joacă, duminică, 6 mai, de la ora 21:45, în etapa a 36-a din La Liga. Va fi cu siguranță ultimul Clasico pentru Andres Iniesta, cel care va părăsi în vară Barcelona, după 22 de ani petrecuți la formația de pe Camp Nou.

Va fi meciul cu numărul 38 pe care Don Andres îl va juca împotriva rivalilor de pe Santiago Bernabeu. În acest moment, Real și Atletico sunt formațiile contra cărora mijlocașul de 33 de ani a jucat cele mai multe partide, câte 37.

Fără doar și poate, Iniesta este un clasic în El Clasico. Primul duel Barcelona - Real Madrid l-a bifat în urmă cu aproape 14 ani. Pe 20 noiembrie 2004, catalanii învingeau la scor de neprezentare formația madrilenă, iar Frank Rijkaard l-a trimis pe teren pe Iniesta în minutul 71, în locul suedezului Henrik Larsson.

Au urmat alte 15 victorii, 9 remize și 12 înfrângeri, în toate competițiile. N-a marcat multe goluri, doar 3 la număr (în 2011, 2014 și 2015), dar de fiecare dată și-a pus amprenta asupra jocului. A reușit în schimb 8 pase decisive, câte două pentru Messi, Xavi și Neymar și câte una pentru Jordi Alba și Pedro.

Andres Iniesta părăseşte Barcelona după ce a realizat în acest sezon eventul Cupă - campionat. Căpitanul catalanilor va părăsi Barcelona după 22 de ani. Se află la Academia catalanilor de la vârsta de 12 ani, iar pe 11 mai va împlini 34 de ani.

Mijlocaşul spaniol a cucerit 32 de trofee cu Barcelona: patru Ligi ale Campionilor, nouă titluri, şase Cupe, şapte Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei şi trei Campionate Mondiale ale cluburilor. Acestora li se va adăuga şi un nou titlu în Primera Division.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: