image
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu și Andrei Năstase, întrevedere cu Johannes Hahn la Helsinki; Comisarul salută unitatea forțelor autentic pro-UE

Liderii viitorului bloc ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au avut o întrevedere, la Helsinki, cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Înaltul oficial european a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și a garantat că UE va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova.

„Angajamentele noastre comune pentru Moldova și oamenii săi rămân democrația, statul de drept, securitatea și prosperitatea fiecărui cetățean în parte Acasă. În acest sens avem tot sprijinul partenerilor noștri externi și personal al domnului comisar Johannes Hahn”, a menționat liderul Platformei DA, Andrei Năstase

În cadrul discuțiilor, comisarul european și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău și pachetele de legi adoptate în ultimele luni care subminează procesul de integrare europeană.

„Comisarul Hahn a salutat unitatea forțelor autentic proeuropene și ne-a garantat că UE va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic în Republica Moldova. Grație parteneriatelor strânse în cadrul PPE, avem încredere că vom reuși să ancorăm Republica Moldova pe calea de integrare europeană și să apropiem condițiile de viață ale cetățenilor noștri de standardele europene”, a spus președinta PAS, Maia Sandu.

Liderii opoziției antioligarhice participă la Congresul Partidului Popular European de la Helsinki, unde va fi votat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Precizăm că Platforma DA și PAS sunt membri observatori al PPE, cea mai mare şi cea mai influentă familie politică la nivel european.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: