image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Igor Dodon, audiat în dosarul Energocom: „Nu port nicio vină; Din câte îmi amintesc, nici bănuit nu pot fi în acest dosar”

Igor Dodon s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul Energocom. Dodon este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. „Aceste audieri nu sunt nimic altceva decât un show pentru a atenua scumpirile în lanț, provocate de incompetența guvernanților”, a declarat Dodon.

„Dacă actuala conducere crede că cu chemarea mea mai des la Procuratură o să scadă prețurile la gaz și la energie electrică în Republica Moldova greșește amarnic. Când apare problema că societatea, poporul e nemulțumit de creșterea prețurilor în urma incompetenței Guvernului actual, ei mă cheamă la Procuratură. Le spun încă odată, toate încercările de a schimba agenda publică prin astfel de show-uri și justiție televizată nu vor aduce rezultate. Eu cum am spus nu mă ascund, vin, discut, prezint informațiile pe care le-am obținut suplimentar. Vreau să vă spun că după ce m-am aprofundat mai mult în detaliile acestui caz 2008, 14 ani în urmă, apropo, nici documentele nu se păstrează în ministere mai mult de 10 ani, dar din ceea ce îmi amintesc din acest caz și detaliile pe care le-am obținut, sunt absolut sigur, atât eu, cât și colegii mei, echipa de avocați care mă susțin că eu personal nu port nicio vină. Nici bănuit nu pot fi în acest dosar”, a declarat jurnaliștilor fostul șef al statului Igor Dodon.

Potrivit Procuraturii Generale, Dodon ar fi participat în 2008 la o schemă criminală de import a energiei electrice, în care statul a fost delapidat cu aproape 124 de milioane de lei. În schemă ar fi fost implicaţi factori de decizie de la Ministerul Economiei, ANRE şi Societatea pe Acţiuni „Energocom".

Noutăţile partenerilor

comentarii: