image
Sursa foto: reuters.com

Suma pentru care oamenii ar renunţa la contul de Facebook

Pentru Facebook, 2018 nu a fost un an prea bun. Reţeaua de socializare a avut parte de mai multe breşe de securitate şi scandaluri pe baza datelor personale. Chiar şi după aceste incidente se pare că oamenii nu ar renunţa atât de uşor la Facebook.

În cadrul unui studiu, peste o mie de participanţi au fost întrebaţi pentru ce sumă şi-ar închide conturile de Facebook timp de un an. Conform Science Alert, majoritatea persoanelor au ales suma de 1.000 de dolari. Suma a fost stabilită printr-un sistem de licitare, în care voluntarii primeau bani reali pentru a-şi închide conturile pentru o anumită perioadă.

Având în vedere rezultatele, se pare că unele persoane încă sunt foarte ataşate de conturile lor de Facebook. „Participanţii la licitaţie erau supuşi unor consecinţe financiare reale, aşadar au trebuit să ia serios în considerare compensaţia pe care şi-o doresc pentru a-şi închide contul pentru o perioadă prestabilită”, a declarat economistul Sean B. Cash, din cadrul Universităţii din Boston.

„Studenţii au fost cei ce au pus mai mult preţ pe conturile lor de Facebook faţă de ceilalţi membrii ai comunităţii. O parte din persoane chiar au refuzat să liciteze deoarece au considerat că dezactivarea contului pentru un an nu este o posibilitate,” a declarat Cash.

După o licitaţie de test pentru ca participanţii să se familiarizeze, 133 de studenţi şi 138 de membrii ai altor comunităţi au participat la experiment pentru a vedea pentru ce sumă de bani şi-ar închide contul. La o altă licitaţie, organizată online, au participat 931 de persoane. Grupul ce a licitat cea mai mică sumă de bani pentru închiderea contului nu făcea parte dintre studenţi. Ei au licitat, în medie, o sumă de 1.139 de dolari. Grupul de studenţi a licitat cea mai mare sumă din experiment, de 2.076 de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: