„Spre deosebire de alegerile locale din 2015, scrutinul din 20 mai constituie un preludiu pentru alegerile parlamentare din toamnă. Tandemul Silvia Radu-Ion Ceban, la porunca stăpânului, au creat front comun împotriva lui Andrei Năstase”, a menționat Oazu Nantoi.

În opinia expertului politic, tandemul Silvia Radu - Ion Ceban a fost pus la cale de Plahotniuc și Dodon pentru a-și defavoriza concurenții electorali în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

„Silvia Radu a participat la alegerile prezidențiale din 2016, prezentând la CEC 15 mii de semnături, dar s-a ales doar cu peste 5 mii de voturi. Îmi vine greu să o percep candidat independent când am văzut cum unele canale TV i-au creat imaginea de menager eficient al orașului. Anume fracțiunea PSRM, în frunte cu Ion Ceban, a făcut posibilă desemnarea ei în calitate de primar interimar, dar și i-a asigurat consolidarea imaginii votând cuminte unele decizii”, a adăugat Oazu Nantoi.

Amintim că Oazu Nantoi a participat la alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din 2015, clasându-se în primul tur pe locul trei, după Dorin Chirtoacă și Zinaida Greceanîi.