image
Sursa foto: Facebook/ PAS

O întâlnire a membrilor PAS la Soroca, perturbată de un grup de tineri: Ne este milă de ei, nu au cultură și demnitate

O întâlnire a reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate la Soroca a fost pertubată de un grup de tineri care au scandat „Jos Maia Sandu”.

„Joi, 26 iulie 2018, la Soroca, s-a desfășurat o ședință de lucru a PAS, în cadrul acesteia, au asistat dna Maia Sandu, președintele PAS, dna Veronica Roșca, coordonatorul PAS Soroca și dna Marcela Adam, membru al Biroului Național PAS. În cadrul ședinței s-a discutat despre activitatea structurii PAS Soroca, de la reânceperea activității din 28 ianuarie 2018 până în prezent și despre crearea Mișcării de Rezistență Națională. La ședință au fost prezenți peste 50 membri și simpatizanți ai PAS Soroca. Am avut si oaspeți „nepoftiți” vre-o 20 persoane, veniți tocmai de la Dondușeni. Pe tot parcursul ședinței au scandat „Jos Maia Sandu”, scrie pe pagina de Facebook a PAS.

„Ne întrebăm, acești minori și tineri au valoare? Costă ei oare atât de puțin, un 200 sau 500 lei? Cei care au contribuit la asistarea lor, evident, că sunt și din Soroca. E corect, oare, ca prin manipulare și șantaj să-ți constitui electoratul? Considerăm, că mai bine ar fi ca acești tineri să fie asigurați cu locuri de muncă permanente, salarii decente – aici, acasă, dar nu numai când se apropie alegerile și ei pot fi „cumpărați” cu bani, produse alimentare sau băuturi. Ne este milă de ei, tineri, frumoși, dar fără cultură, demnitate și poziție”, mai spun reprezentanții PAS.

Astfel, membrii PAS au și un apel:

Din păcate, minciuna în Republica Moldova, la moment, s-a cuibărit în administrațiile de vârf și locale, între oamenii de rând și tânăra generație. Nu în zădar se confirmă că lucrurile proaste mai ușor se însușesc decât cele bune și frumoase. Așa că în această ordine de idei ne putem ”mândri” cu subalterni, discipoli de înaltă calificare. Caracteristic e faptul că informația înșelătoare e redată cu încredere de persoane ”profesionale”. Astfel de ”profesioniști” avem îndeajuns. Gravitatea înșelăciunii foarte mult depinde de la cine-i pornită. Fiind pornită de la un demnitar de stat suferă o națiune, un colectiv destul de impunător. De-i pornită de la o persoană fizică, au de suferit mai puțini. Până la moment, înșelătorii sunt condamnați moral, de pe urma căreia imoralii nu sunt stingheriți și-și continuă mendrele la un nivel mai ”calificat”. Apare întrebarea cum am putea lupta cu acest fenomen extrem de josnic? În primul rând, să-i tragem la răspundere pe propagatorii minciunii la nivel de stat, prin lege, lege elaborată de oamenii integri din rândurile societății, prin izolarea lor mai cu seamă de la posturile de conducere în stat, de nu dat ascultării lor, fie în mod direct, fie indirect, stopându-le informațiile false ce nu corespund realității. Nu le face față acelor demnitari care caută să se îndreptățească numai pe sine, fără dovezi concrete, orientând toată vina numai spre adversarii săi politici, făcând trimitere la exemple de prost gust admisă de o formațiune adversă, permițându-și la fel. Spre exemplu, dacă Parlamentul Republicii Moldova se îngrădește cu zid, aruncând banii statului în vânt, de ce să nu-și admită și așa numitul președinte Dodon să repare rezidența sa pe bani publici, că de alt fel mândrului nu-i stă bine fără rezidență.

Cred că numai eu de unul singur v-am sfătui, mai băieți de la conducere, să rezolvați problemele cele mai stringente ale țării ca creșterea dimensiunilor spirituale de toate nivelurile, cu frică să ne apropiem de Dumnezeu, astfel nu ne-am permite lefăire pe socoteala sărmanilor, mințându-i cu prețurile majorate la gazul natural, energia electrică etc.

Concluzia: Mereu să intervenim prin fapte la cei mai nevoiași ca noi, să salvăm întreaga societate pe trepte mai înalte al nivelului de viață.

Demnitarilor: Nu vă făliți cu averi impunătoare obținute pe cale ilicită pe socoteala nevoiașilor!

Nu mințiți poporul! Aranjați lucrurile astfel ca poporul să vă asigure siguranța, siguranța întregii țări.

Nu vă ascundeți în spatele organelor de forță ale statului! Nu dezbinați societatea!

P.S. Dați să comparăm:

Modelul de viață spiritual francez: ”fii cum sunt eu”;

Modelul de viață spiritual german: ”fii tu însuți”;

Modelul de viață spiritual româno-basarabean din majoritatea conducerii din Republica Moldova : ”nu fii ca mine”.

P.P.S Decât așa un președinte ca Dodon și consilierii săi, ar fi mult mai bine, să ne lipsim de ei, alegând o conducere curată, permițându-ne o economie impunătoare în bugetul Republicii Moldova.

Membrii PAS și societatea civilă din raionul și municipiul Soroca

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: