image
Sursa foto: Twitter/HelsinkiComm

Comisia Helsinki a SUA critică hărțuielile la care sunt supuși membrii Platformei DA

Comisia pentru Securitate si Cooperare în Europa – US Comitetul Helsinki critică dur persecuțiile la care sunt supuși membrii Platformei Demnitate și Adevăr. „Nu arată bine pentru o țară care vrea să scape de reputația de stat corupt”, spun reprezentanții Comisiei Helsinki, care au avut o întrevedere cu Andrei Năstase, aflat într-o vizită în SUA.

„Victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru funcția de primar al capitalei a fost invalidată de către instanțele judecătorești din Moldova. Suporterii lui politici se confruntă cu hărțuiri și închisoare”, se spune într-un mesaj postat pe pagina oficială de Twitter a Comisiei Helskinki a SUA.

„Nu este o imagine bună pentru o țară care dorește să scape de reputația ca fiind unul dintre cele mai corupte state din lume”, se mai arată în mesaj.

Comisia Helsinki a SUA monitorizează implementarea convenţiilor semnate la Helsinki în 1975 şi este alcătuită din câte nouă membri ai ambelor camere ale legislativului american, precum şi de câte un reprezentant al Departamentul de Stat, al Apărării şi al Comerţului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: