image
Sursa foto: shutterstock.com

Indonezia: Adolescentă violată de fratele său, condamnată la închisoare pentru că a avortat

O adolescentă indoneziană în vârstă de 15 ani, care a fost violată de fratele său, a fost condamnată la şase luni de închisoare pentru că a avortat, informează AFP citată de News.ro.

“Fata fusese inculpată conform legii de protecţie a copiilor, pentru că a avortat” ,a declarat Arif Budiman, purtător de cuvânt al tribunalului din districtul Muara Bulian, aflat pe Insula Sumatra.

Fratele adolescentei, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Procurorul ceruse un an de închisoare pentru adolescentă şi şapte ani de închisoare pentru fratele ei.

Cei doi au fost arestaţi în luna iunie, după descoperirea unui făt la o plantaţie de palmieri, în provincia Jambi.

Din septembrie 2017, adolescenta de 15 ani a fost violată de opt ori de fratele său şi în momentul avortului era însărcinată în şase luni.

Avortul este interzis prin lege în Indonezia, excepţie făcând doar situaţiile în care viaţa mamei este în pericol sau unele situaţii după un viol.

Legea prevede că întreruperea de sarcină trebuie făcută de o persoană abilitată, dacă sarcina este de cel mult şase săptămâni, şi că femeia care avortează trebuie să participe apoi la şedinţe de consiliere psihologică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: