image
Sursa foto: msmps.gov.md

Cetățenii străini se pot imuniza împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna în centrele de vaccinare din RM

Ministerul Sănătății, conducându-se de principiul de solidaritate în raport cu alte state în lupta cu pandemia COVID-19 și având mai multe solicitări din partea cetățenilor străini aflați în vizită în Republica Moldova, oferă posibilitatea imunizării acestora cu dozele disponibile de vaccin Moderna (Spikevax) donate țării noastre prin intermediul platformei COVAX.

Astfel, începând cu 10 februarie curent până la o nouă notificare, toate categoriile de cetățeni străini pot să se imunizeze gratuit împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (Spikevax), în centrele de vaccinare din țara noastră, prezentând doar actul de identitate.

Datele personale ale străinilor vor fi introduse în Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19”, astfel având posibilitatea să descarce certificatul de vaccinare accesând platforma vaccinare.gov.md.

În Republica Moldova, vaccinul Moderna (Spikevax) se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile.

În țara noastră, în total, au fost administrate 1 982 562 de doze de vaccin. 1 019 565 de persoane au fost vaccinate cu schema completă, iar 198 925 – cu doza booster.

Noutăţile partenerilor

comentarii: