image
Sursa foto: Business Insider

O chelneriță din SUA, concediată, după ce a primit un bacșiș de 4.400 de dolari

Femeia, din Arkansas, a susținut joi că a fost dată afară de la restaurantul unde lucra după ce mai mulţi oaspeţi pe care îi servea la o petrecere i-au lăsat ei şi unei colege un bacşiş de 4.400 de dolari, relatează Business Insider.

Ryan Brandt a declarat pentru postul local de televiziune KNWA că ea și o altă chelneriță erau responsabile să servească un grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani și jumătate. La final, fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari pentru cele două chelnerițe, ceea ce a însumat un bacşiş de 4.400 de dolari, potrivit lui Brandt. Ulterior, restaurantul i-a cerut lui Brandt să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi. Femeia a spus însă că asta a fost o practică nemaiîntâlnită de ea de când a lucrat la restaurantul respectiv.

„Aş fi rămas cu 20%”, a declarat Brandt pentru postul KNWA. Unul dintre clienții care au fost serviți în acel grup de 40 de persoane, Grant Wise, a declarat pentru KNWA că a vrut să dea bacșiș doar celor două chelnerițe, nu și celorlalți. Drept pentru care Wise a cerut banii înapoi şi i i-a dat chelneriţei Brandt în afara restaurantului. După ce i-a primit, Brandt susține că a fost concediată, conducerea restaurantului reproșându-i faptul că i-a dezvăluit lui Wise informații despre împărțirea bacșișului cu colegii, încălcând politica restaurantului. Reprezentanții restaurantul Oven & Tap au venit cu precizări referitoare la incident, dar nu au vrut să comenteze motivul concedierii lui Brandt.

„După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe”, au declarat reprezentanții Oven & Tap pentru postul KNWA. „Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat”, au adăugat aceștia, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: