image
Sursa foto: privesc.eu

Ion Ceban promite funcții pentru Blocul ACUM și pentru Chironda și Țâcu dacă ajunge primar al capitalei

Doi din cei 4 viceprimari ai capitalei din partea ACUM și doi din cei vicepretori să fie numiți tot de ACUM. Iar Victor Chironda și Octavian Țâcu să conducă două departamente noi care urmează să fie create la primărie. Propunerile îi aparțin socialistului Ion Ceban a lansat astăzi propunerea unei coaliții PSRM-ACUM în cadrul Consiliului Municipal.

„În Consiliul Municipal, PSRM a luat 22 de mandate, Blocul ACUM - 19 mandate. Deciziile principiale în CMC se iau cu 26 de mandate. Propunerea mea către blocul ACUM e să mergem pe o coaliție. Din partea mea, dacă ajung să fiu primar, din cei patru viceprimari pe care îi are capitala - doi sunt gata să fie numiți de la ACUM, din 5 pretori - 2 să fie numiți de la ACUM. În această coaliție, președintele Consiliului Municipal să fie de la ACUM ca să putem să avem o balanță în ce ține de repartizarea puterilor”, a declarat Ceban, în cadrul unui briefing.

Totodată, Ceban a spus că dacă devine primar va modifica organigrama Primăriei și va crea două departamente noi care să fie conduse de Victor Chironda și de Octavian Țâcu.

„Voi schimba organigrama și voi propune un nou departament de planificare urbană, iar conducerea acestui departament vreau să fie realizată de către Victor Chironda. Este lucrul la care se pricepe cel mai bine. Al doilea lucru, avem foarte multe proiecte investiționale cu România. În acest sens, nemijlocit vrea să-i propun dlui Țâcu sau echipei sale să preia conducerea unui nou departament al relațiilor bilaterale și a proiectelor investiționale care vin din România”, a mai spus Ceban.

„Nu avem ce împărți în acest oraș decât miile de probleme pe care le are”, a mai adăugat socialistul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: