image
Sursa foto: DPA

Meteorologii avertizează: Răul abia acum ar putea veni, iar efectele se vor vedea de duminică, în Australia

Australia va avea o lună decembrie mai săracă în precipitaţii şi mai fierbinte, iar în ianuarie ar putea fi doborâte recordurile de temperatură maximă înregistrate vara trecută, a anunţat Biroul de Meteorologie.

Primăvara australă cu temperaturi ridicate din sezonul trecut este foarte probabil să se manifeste şi în 2020, potrivit prognozei de vară anunţată de Biroul de Meteorologie, relatează digi24.ro.

''Am asistat deja la o activitate semnificativă a incendiilor de vegetaţie în timpul primăverii, iar perspectiva unei perioade mai aride şi mai călduroase decât valorile medii vor menţine ridicat acest risc în următoarele luni", a declarat Andrew Watkins, directorul departamentului de prognoze pe termen lung.

Valurile de căldură vor afecta cel mai probabil întregul continent, iar în nordul ţării sezonul musonic ar putea fi întârziat până la mijlocul lunii ianuarie.

Vara trecută au fost doborâte recordurile de căldură, cu temperaturi care au atins în unele zone aproape 50 de grade Celsius, în medie cu 1,28 grade grade Celsius peste precedentul record de căldură stabilit în 2013.

Pompierii se luptă în această perioadă cu peste 160 de focare în statul Noul Wales de Sud după ce furtunile şi fulgerele s-au abătut miercuri asupra acestei regiuni. O sută de incendii au fost stârnite de fulgere în doar două ore, a raportat Serviciul Rural de Pompieri din Noul Wales de Sud.

În timpul incendiilor de primăvară, şase persoane au murit, peste 600 de locuinţe au fost distruse, 1,6 milioane de hectare de pădure au fost devastate, iar circa 350 de koala au murit.

Se estimează, însă, că răul abia acum ar putea veni, odată cu sezonul de vară, care începe duminică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: