image
Sursa foto: mediafax.ro

Anchetă extinsă în cazul intervenției în forță a Jandarmeriei la protestul de vineri

Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar din București, a făcut luni dimineață primele declarații cu privire la ancheta pornită după violențele de la mitingul diasporei din 10 august.

Procurorul Ionel Corbu a precizat că încă se primesc plângeri ale persoanelor vătămate, direcționate de la Secția 1 de Poliție.

„Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind faptul contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegi”, a declarat Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar.

„La acest moment s-au solicitat documente care vizeză modul de organizare a misiunii, în mod punctual cele care sunt prevăzute în normele interne și cele care sunt conturate de prevederile legii”, a adăugat el.

Prim procurorul a adăugat că arma jandarmeriței încă nu a fost găsită de către procurorii de la Parchetul din București.

Ionel Corbu a mai spus că vor fi chemați la audieri „absolut toți despre care există indicii că au acționat în afara îndatoririlor de serviciu”.

„Ne vom face datoria corespunzător. Nu au fost imixtiuni în actul de cercetare”, a adăugat el, precizând că, dacă se impune, vor fi chemați și colegii care se află în concediu.

Peste 30 de persoane dintre cele peste 400 care au fost rănite în intervenţia brutală a jandarmilor la mitingul anti-PSD de vineri au făcut plângeri penale împotriva trupelor speciale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: