image
Sursa foto: wowbiz.ro

Anastasia Lazariuc, despre banii luați de la Șor: „Asta e problema mea personală”

Cunoscuta interpretă Anastasia Lazariuc își justifică apariția la concertele organizate de Ilan Șor prin faptul că este artistă, nu face politică şi merge acolo unde este invitată. Interpreta spune că nu știe cine este Ilan Șor și nici faptul că numele acestuia figurează în cele două rapoarte Kroll în legătură cu frauda bancară.

- Stimată Doamnă Anastasia Lazariuc, publicul care vă apreciază este nedumerit că acceptaţi să apăreţi la concertele finanțate de Ilan Șor, condamnat de o primă instanţă în legătură cu frauda bancară. Duminică, veți cânta la Torino, iar mulți conaționali sunt decişi să protesteze împotriva acestui concert cu iz politic. Cum comentaţi această situaţie?

- Eu sunt artistă. Nu știu cine a furat și pe cine a furat. Pentru chestia asta există justiție. Artiștii sunt artiști de când lumea. Eu voi cânta pentru oamenii ceia amărâți care au plecat de-acasă pentru o viață mai bună. Celelalte revolte eu nu le cunosc și nu sunt eu cea care trebuie să facă ordine în toate lucrurile astea. Eu nu pot refuza să cânt pentru niște oameni care stau și îngrijesc de bătrâni sau cine știe ce fac ei acolo. Am și eu neamuri care sunt plecate de acasă, acolo în Italia. Cunosc viața lor amărâtă. Cu atât mai mult cu cât şi eu sunt artistă și sunt totdeauna departe de casă, de partide, de copii, de familie. Și știu ce înseamnă să fii departe de familie.

De celelalte lucruri să se ocupe politicienii, justiția, cei care sunt aleși pentru așa ceva, dar nu un artist. Nu loviți într-un artist. Artistul cântă și a cântat întotdeauna. Societatea vine, se duce, politicienii vin, se duc. Artistul, tot artist rămâne, ăla care este – bun sau rău. Cine vrea iubește, cine nu, înjură. E dreptul fiecăruia. Suntem în democrație. Are dreptul fiecare să judece și să aleagă ce vrea și pe cine vrea. Da, e tot ce vă pot spune. Mai mult decât atât, ce să fac?

- Dar anume acei oameni amărâţi din diasporă protestează împotriva lui Șor! Nu vă pune în gardă că acesta a stat în fruntea Băncii de Economii în timpul furtului bancar?

- Eu nu știu cine este acest Șor! Și nu știu nimic despre el. M-a sunat impresarul și mi-a spus că eu merg să cânt pentru cei plecați din Basarabia, pentru cei amărâți care vin la spectacol și duc dorul de țară. Eu cânt aceleași cântece pe care le-am cântat și mi le-au scris compozitorii și poeții din țara în care m-am născut. Mai multe ce să vă spun!? Revolte au fost și vor fi întotdeauna în lume. Ce să fac? Pe cine să împac? Eu de unde să știu cine dintre ei are dreptate?

- Nu știu cine este acest Șor. Nu știu. Să se ocupe cei care sunt aleși, conducerea țării, de această persoană sau de alte persoane care au furat. Sunt, probabil, mulți. Poate pe mulți nu-i știm. Asta nu-i problema mea. Nici măcar nu cânt politic. Nu mă înfășor cu steagul! Nu spun nimic politic. Nu mă interesează. Lucrurile astea să le rezolve politicienii. Eu nu fac politică. Nu sunt politician. Nu fac parte din niciun partid. Sunt doar o artistă ca și ceilalți colegi ai mei care cântă și pe care îi înțeleg. Vă spun încă o dată că oamenii au dreptul să judece, mai cu seamă că suntem într-o țară democrată și are fiecare dreptul să-și spună părerea. Dar eu consider că înainte de a spune o părere, și mă refer la oricine, ar trebui să se uite fiecare sub nasul lui și să-și pună întrebarea: Eu, personal, ce-am făcut pentru binele țării mele?

Dacă fiecare dintre noi ne-am pune întrebarea asta, cred că în țara asta s-ar întâmpla lucruri mai bune decât să aruncăm cu gunoaie. Să aducă dovezi concrete.

- Dovezi sunt. Avem două rapoarte Kroll, numele lui Ilan Șor figurează în aceste rapoarte. Mă miră că la București n-a ajuns informația despre furtul miliardului…

- Lumea are o dovadă că anume această persoană sau altă persoană a furat? Să aducă dovezi! În viața asta, dreptate nu faci dacă nu ai dovezi. Eu nu știu.

- Ne puteţi spune care este suma onorariului oferit Dvs. de Partidul Politic Șor?

- Asta e problema mea personală. Nu știu. Nu știe nimeni pentru ce onorariu plec eu să cânt. Poate plec pentru un onorariu foarte mic sau doar pentru că mi se plătește drumul dus-întors. Astea sunt niște lucruri din viața mea privată. Eu nu vă întreb nici pe dvs., nici pe alții, cine și ce face cu viața lui privată sau în meserie. Nu mă bag în viața nimănui și nu m-am băgat niciodată în viața personală a oricăruia dintre cetățeni.

Dacă sunt persoană publică, nu înseamnă că fiecare trebuie să… Am fost judecată suficient de presă și deja sunt obișnuită cu lucrul acesta.

- Noi nu vă judecăm, doamnă Lazariuc, doar v-am cerut opinia.

Eu înțeleg. E o situație delicată, dar totodată ce să facem? Să-i lăsăm pe acei oameni acolo? Stau acolo și toată lumea a uitat de ei. De ce nu mă invită altcineva cu spectacole acolo, care are mai multă dreptate? De ce nu mă invită? De ce nu face spectacole oricine?

- Ați mai fost invitată să mergeți în campanii electorale cu alți politicieni?

- Ba da, am cântat. Acum trei-patru ani, am cântat pentru PDL din România. Am fost invitată și-am acceptat. Atunci a fost pentru prima dată. Dar acum mi-a fost dor să mă întâlnesc cu publicul din țară, pentru că nimeni niciodată nu m-a invitat să merg să fac spectacole în țară. Iar astăzi, într-o societate democrată în care trăim noi, nu se mai fac spectacole ca pe vremurile mele, anii 1990, când oamenii veneau la spectacole pe bani, mă refer la țară. Oamenii nu au bani și vin la concerte dacă se cântă pe gratis. Să vină oamenii să asculte cum cânt!

Jurnal de Chișinău

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: