image
Sursa foto: jurnal.md

Intoxicaţie în masă într-o tabără din Taraclia: 33 de copii au ajuns la spital

Intoxicaţie în masă într-o tabără din Taraclia. În doar două zile de weekend, 29 de copii au ajuns la spitalul raional, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Reprezentanţii instituţiei medicale ne-au spus însă că au fost internaţi 33 de copii care au între șapte și 15 ani, dar patru au fost luaţi acasă deja.

Primele simptome de îmbolnăvire au apărut la trei copii în noaptea de vineri spre sâmbătă. Mai apoi, la punctul medical al taberei s-au adresat alți 18 elevi. Iar în seara zilei de sâmbătă, la spital au ajuns încă 14 copii din tabăra „Ceaika”. Potrivit ANSA, tabăra și-a început activitatea pe 20 iunie, când în prima tură au venit 98 de copii.

Ministerul Sănătăţii spune însă că tabăra nu are autorizaţie sanitară pentru că apa nu corespunde indicatorilor microbiologici și nu sunt asigurate condiţii corespunzătoare pentru igienă. De asemenea, nu toţi angajaţii, inclusiv cei ai blocului alimentar, au susținut examenul medical profilactic. ANSA a sistat activitatea taberei și au fost prelevate probe de bucate gata, materie primă, dar și de apă, pentru investigații de laborator. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: