image
Sursa foto: adevarul.ro

Maia Sandu: „Familia prim-ministrului a MONOPOLIZAT exportul de nuci și dictează prețurile pe piață”; Reacția lui Filip

Familia premierului Pavel Filip a monopolizat exportul de nuci și dictează prețurile pe piață, iar oamenii care se ocupau de această cultură s-au pomenit în prag de faliment. Cel puțin asta spune președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Agenții economici care se ocupau până acum de aceasta cultură nu mai pot exporta nuci. Am fost la piață și am văzut oameni care se plâng că prețurile la nuci au scăzut dramatic, pentru că familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci și, respectiv, dictează prețurile în țară. A scăzut prețul dramatic pentru oamenii sărmani care cresc nuci în curte și toamna vin să facă un ban și toate businessurile mai mici care se ocupau de această cultură acum s-au pomenit în prag de faliment pentru ca s-a creat un monopol. Pe lângă toate celelalte monopoluri pe care le avem s-a mai creat unul. Iată familia prim-ministrului a decis să se îmbogățească pe seama acestui monopol. Despre asta vorbesc oamenii și agenții economici care ne-au spus despre această problema și care au încercat să ajungă în instituțiile publice și să afle un răspuns și asta li s-a spus din aceste instituții publice: nu putem să rezolvăm, este cineva care vine din familia prim-ministrului”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime”, la Pro TV.

Premierul Pavel Filip a venit pe facebook cu o reacție, respingând acuzațiile și menționând că „este cel mai dureros și neplăcut când sunt atacați cei dragi, care nu au nicio legătură cu politica”.

„Nici eu, nici familia mea nu are nicio legătură cu monopolul la exportul nucilor. După ce reprezentanții opoziției au încercat sa ne combată la subiecte reale (economie, salarii, pensii) și n-au reușit, acum s-au apucat de inventat subiecte. E campanie electorală, eu înțeleg, dar această acuzație, sincer, s-a lipit ca nuca de perete”, a scris Filip.

Ca nuca de perete s-a lipit și continuarea postării premierului, care a ținut să laude reforma salariilor și în acest context. „Opoziția promite că salariile vor crește în fiecare an cu 12%, dar.... surpriză! deja ACUM salariile cresc în medie cu 13% pe an. După #reformasalariilor, veniturile oamenilor vor crește și mai mult, direct proporțional cu furia și disperarea opoziției, așa că reprezentanții acesteia vor fi nevoiți din nou să inventeze subiecte de discuție. Le doresc succes și... mai multă creativitate”, a mai scris premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: