image
Sursa foto: mditv.ro

Descinderi la Birourile Vamale Chișinău și la Poșta Moldovei, în cazul presupuselor scheme de contrabandă

Grupul de urmărire penală, sun conducerea Procuraturii Generale continuă acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie în dosarul privind schemele de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri, anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic.

Astfel, în aceste clipe au loc descinderi simultane la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum Oficiul Poştal Chişinău, se arară scris într-un comunicat emis de procuratură.

În cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică:

- acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău;

- borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării;

- baze de date de evidenţă a exporturolor prin Poşta Moldovei;

- suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU;

- documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Amintim că, respectivul dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.

Pe măsura desfăşurării acţiunilor de urmărire penală şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: