image
Sursa foto: CNN

UE promite un ajutor de 15 milioane de euro pentru Albania, în urma cutremurului

Comisia Europeană a promis miercuri un ajutor de 15 milioane de euro pentru Albania, afectată de un cutremur în care şi-au pierdut viaţa peste 50 de persoane.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a anunţat ajutorul la Bruxelles, adăugând că UE va organiza de asemenea o conferinţă a donatorilor şi va trimite 200 de oameni pentru a ajuta la reconstrucţie în urma cutremurului.

Von der Leyen a scris de asemenea pe Twitter că a discutat cu premierul albanez Edi Rama.

„Am mare respect pentru poporul albanez care a rămas calm în pofida circumstanţelor. Doresc să ştie că UE este alături de ei cu compasiune şi cu acţiune”, a menţionat preşedinta Comisiei Europene.

Cel puţin 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste au fost 650 răniţi în cutremurul produs săptămâna trecută în Albania, cel mai puternic care a lovit această ţară în ultimele decenii. Salvatorii au încetat sâmbătă operaţiunile de căutare a victimelor.

Potrivit guvernului albanez, cutremurul cu o magnitudine de 6,4 a avariat aproape 2.000 de clădiri. Albania nu este stat membru al UE, dar speră să înceapă negocierile de aderare la blocul comunitar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: