image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Hohote de râs în Parlament; Tauber: După cine va veni procurorul general? Grosu: Eu citesc toate cererile, chiar și pe a mea

Secretarul general al Parlamentului va avea atribuții de gestionare a bugetului Parlamentului. Deputații au votat în prima lectură, cu 62 de voturi, proiectul de modificare a Regulamentului Parlamentului. Dezbaterile asupra proiectului s-au lăsat cu hohote de râs în plen.

Modificările votate vor oferi Secretarului general și atribuția de angajare sau eliberare a funcționarilor publici ai Secretariatului Parlamentului.

„Proiectul de lege a fost elaborat în vederea eficientizării procesului de asigurare a gestiunii resurselor umane și de implementare a politicilor de personal, precum și a asigurării gestiunii resurselor bugetare, a activității financiar-economice a Parlamentului”, a argumentat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

„Eu 8 ani și jumătate am fost președintele republicii și am semnat toate documentele și nu căutam secretari generali. Olesea, așează-te și nu veni cu chestii de astea”, a intervenit Vladimir Voronin.

„În cazul unor încălcări, cine va fi responsabil financiar și juridic? Domnul președinte sau secretarul general: După cine, dacă ceva, o să vină procurorul general?”, a întrebat și Marina Tauber. Și asta în contextul în care, chiar astăzi, procurorul general interimar, a solicitat ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor.

„E o să citesc cererea, atenție, așa că totul o să fie bine. Eu o să le citesc pe toate. Deocamadă le citesc eu pe toate, chiar și pe a mea”, a comentat speakerul Igor Grosu, iar intervenția sa a provocat hohote de râs în plenul Parlamentului.

Potrivit proiectului de lege, secretarul general va informa semestrial și la necesitate Biroul permanent despre cheltuielile efectuate. Documentul urmează a fi supus votului în lectură finală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: