VIDEO

Şedinţa de judecată în dosarul Veretco, amânată

Şedinţa de judecată în dosarul Veretco, amânată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 08.03.2018 22:20
Încă o şedinţă amânată în dosarul Alexei Veretco, bărbatul care a fost omorât în aprilie 2012 lângă un restaurant din Codrii Orheiului. La Curtea de Apel Chişinău urma să continue examinarea cauzei în care figurează şi deputatul PD Constantin Ţuţu, însă doi dintre inculpaţi au refuzat să se prezinte. Procurorul de caz a solicitat să fie luate măsurile ce se impun pentru ca procesul să nu fie tergiversat.

La începutul şedinţei, instanţa a anunţat că unul dintre judecători a fost înlocuit. Astfel, în locul judecătoarei Elena Cobzac, promovată la Curtea Supremă de Justiţie, va fi Galina Moscalciuc, venită recent de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Ulterior, completul a constatat că doi dintre inculpaţi nu au fost escortaţi la şedinţă. Este vorba despre Ion Corcodel, care a fost recunoscut vinovat pentru omorul lui Alexei Veretco, şi despre Oleg Pruteanu, alias Borman. Ultimul a fost achitat de prima instanţă, însă este cercetat în arest preventiv într-un dosar privind traficul de droguri. Absenţa învinuiţilor a dus la amânarea şedinţei. Procurorul de caz a solicitat instanţei să întreprindă măsuri pentru ca examinarea dosarului să nu fie tărăgănată.

Iar alesul PD Constantin Ţuţu a refuzat să discute cu echipa Jurnal TV.

Şedinţa următoare a fost programată pentru 21 martie. Precizăm că noua judecătoare în dosarul privind moartea lui Alexei Veretco a făcut parte din completul care l-a condamnat pe fostul premier Vladimir Filat. Tot Galina Moscalciuc l-a judecat pe afaceristul Veaceslav Platon. Ambii sunt cunoscuţi pentru declaraţiile lor împotriva şefului PD, Vladimir Plahotniuc. Amintim că, în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropierea oraşului Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în mai 2016, Ţuţu a fost achitat de Judecătoria Orhei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI