Adrian Porumboiu a declarat că Plahotniuc ar sta în spatele companiei Trans-Oil din R. Moldova, care a cumpărat o parte din afacerea sa din judeţul Vaslui.

Problemele lui Adrian Porumboiu cu Plahotniuc au apărut după ce în august 2015, omul de afaceri din România şi-a vândut mai multe firme din domeniul agricol care se ocupau cu producţia vegetală şi a uleiurilor, către firma Trans Oil din Republica Moldova, prin Delta Commodity, o subsidiară cu sediul la Geneva.

Cifrele legate de tranzacţie nu au fost făcute niciodată publice, însă, cu siguranţă, a fost vorba de zeci de milioane de euro, mai ales că doar una dintre firmele lui Porumboiu a fost ani la rând, cea mai importantă din agricultura României, iar întregul grup al afaceristului român avea peste 6000 de angajaţi.

Precizăm că preşedintele companiei Trans Oil este Vaja Jhashi, un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, iar Porumboiu spune că după doi ani de la acea tranzacţie, cumpărătorul nu i-a achitat nici măcar 5 la sută din obligaţiile contractuale.

Ulterior, firmele au fost vândute către un oarecare Mohammad Abasi Brani. Adrian Porumboiu declară că a solicitat în instanţă rezilierea contractului şi a tranzacţiilor încheiate, iar acum nu mai are dubii că în spatele afacerii stă anume Vladimir Plahotniuc.

De menţionat că liderul PD a mers în instanţă după ce Porumboiu a spus că anume el stă în spatele tranzacţiei prin care un grup infracţional a ajuns să-i controleze firmele din domeniul agriculturii.