La audieri, Parhomenco a fost escortat ca de obicei de către mascaţii de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”. Martorul a declarat că anume Zabolotnîi i-ar fi arătat clădirea, în care urma să se tragă dintr-un aruncător de grenade. Totuşi, Parhomenco s-a încurcat în unele declaraţii ce ţin de implicarea cetăţenilor Ucrainei în tentativa de asasinat şi nu a putut explica schema desenată în nisip de către aceştia. Zabolotnîi a negat acuzaţiile lui Parhomeco.

În cadrul şedinţei, apărătorii inculpaţilor au spus că martorul a făcut declaraţii contradictorii, dar acuzatorul de stat afirmă că vinovăţia celor şase persoane a fost dovedită.

Un alt martor al apărării a negat unele informaţii care se regăsesc în învinuirea adusă inculpaţilor. Şedinţa următoare a fost programată pentru 26 martie. În aprilie se împlineşte un an de când şapte persoane au fost reţinute pentru că ar fi participat la tentativa de omor a oligarhului. Un inculpat a recunoscut că a organizat acţiunea şi a fost condamnat la cinci ani şi patru luni. Alţi şase se află în arest preventiv.

Potrivit legii, termenul arestării poate fi prelungit cel mult până la 12 luni. Anunţul despre dejucarea tentativei de asasinare a fost făcut de către ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Iniţial, acesta a vorbit despre omorul la comandă al unui oarecare Serghei Prihodko, numit ”fost vicepremier al Republicii Moldova”.

Ulterior, pe site-ul ministerului a apărut numele Plahotniuc. Autorităţile de la Chişinău au confirmat pe 8 aprilie numele lui Plahotniuc drept ţintă a atentatului. Au fost făcute publice imagini video din timpul reţinerii, efectuării percheziţiilor, dar şi secvenţe filmate cu camera ascunsă.

Într-un episod apar trei bărbaţi care vorbesc, în curtea unui bloc, despre cum ar urma să aibă loc operaţiunea. Ei pronunţă numele ţintei. Unul le descrie celorlalţi doi cum arată zona în care este amplasată clădirea Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc, ţinta atacului, desenând, cu degetul, pe nisip, schema amplasării clădirii.