Chestiunea cu privire la desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională este inclusă pe agenda şedinţei CSM din 6 martie.

Postul de magistrat constituţional a rămas vacant după ce, la sfârşitul lui ianuarie, preşedintele Curţii Constituţionale şi-a prezentat demisia, invocând motive personale.

Precizăm că, printre condiţiile şi cerinţele faţă de candidaţii la funcţia de judecător la Curtea Constituţională se numără reputaţie ireproşabilă, cunoştinţe în domeniul sistemului juridic naţional şi a dreptului internaţional public, precum şi experienţă în domeniul juridic.

Numele lui Poalelungi a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Regretatul Ion Butmalai declara cu patru ani în urmă, cu referire la informaţii oferite de SIS, că Mihai Poalelungi, ar fi participat în 2012 la elaborarea schemei de legalizare a atacului asupra BEM.

Judecătorul a negat orice implicare. Ce-i drept, iniţial, a declarat că nu s-ar fi aflat în ţară în ziua în care potrivit lui Butmalai a fost pus la cale planul, iar ulterior şi-a schimbat declaraţiile după ce a fost contrazis de Poliţia de Frontieră.