Deşi adolescentul de 14 ani avea statut de martor în dosarul în care este cercetat tatăl său şi trebuia să se prezinte în şedinţe, totuşi acuzatorul de stat i-a aprobat solicitarea de plecare. Avocatul familiei victimei spune că după ce au aflat de acţiunile procurorului, a depus o cerere de recuzare a acestuia. El crede că în aceste condiţii s-ar dori eschivarea învinuitului în celălalt dosar în care este cercetat pentru omor din imprudenţă.

Solicitat pentru o reacţie, procurorul de caz din Teleneşti, Petru Zmuncilă, a evitat să ne ofere un răspuns. Mai mult, el a precizat că sunt şefi, care ar putea să ne explice anumite aspecte.

Acum o săptămână, tatăl adolescentului de 14 ani învinuit de omor din imprudenţă, după ce l-ar fi împuşcat pe băiatul găsit mort într-o fântână dintr-un sat din raionul Teleneşti, a fost condamnat de prima instanţă la un an de închisoare în penitenciar de tip deschis. Potrivit apărătorului familiei victimei, această hotărâre este ilegală.

Băiatul împuşcat a fost găsit de salvatori după ce adolescentul de 14 ani a recunoscut că l-a rănit din greşeală în umăr cu arma de vânătoare a tatălui său. Potrivit medicului legist, expertiza a arătat că micuţul a decedat la scurt timp după împuşcătură din cauza hemoragiei puternice. Adolescentul este învinuit de omor din imprudenţă, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a armei de foc. Ambii riscă până la trei ani de puşcărie.