Un executor judecătoresc şi un evaluator din capitală, trimişi în judecată; Ce infracţiuni au săvârşit

Un executor judecătoresc şi un evaluator din capitală, trimişi în judecată; Ce infracţiuni au săvârşit
Sursa: jurnal.md Foto: bridgemi.com 06.02.2018 10:11
Un executor judecătoresc din capitală va compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă,. Totodată, în judecată a fost  trimis şi un evaluator, în acţiunile cărora procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită. 

„În toamna anului trecut, executorul judecătoresc ar fi încercat, contra sumei de 30 mii de lei, să subevalueze şi să înstrăineze la un preţ diminuat trei automobile sechestrate. Astfel, pentru câte 10 mii de lei estorcaţi pentru fiecare maşină, executorul judecătoresc urma să aranjeze ca cele 3 automobile confiscate să fie scoase la licitaţie la un preţ mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate”, spun procurorii.

Evaluatorul este învinuit că ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei maşini, scoase la vânzare.

Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la cinci până la zece ani închisoare şi o amendă. Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă în de până la 92 500 de lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la trei ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI