Un francez, reţinut în RM pentru proxenetism, pe banca acuzaţilor; Complicele său, un moldovean, dat în căutare internaţională

Un francez, reţinut în RM pentru proxenetism, pe banca acuzaţilor; Complicele său, un moldovean, dat în căutare internaţională
Sursa: jurnal.md Foto: emaze.com 28.02.2018 13:52
Un francez, care a fost reţinut acum o lună pentru proxenetism, va compărea pe banca acuzaţilor. Urmărirea penală în privinţa lui a fost finalizată şi trimisă în instanţă.

„În ianuarie curent, după ce a făcut cunoştinţă cu o tânără de 19 ani din Chişinău, inculpatul, împreună cu un moldovean, i-au fixat acesteia o întâlnire într-un local din capitală. Ulterior, acesta i-a propus tinerei să-l urmeze în Franţa, pentru a presteze servicii sexuale contra a 55 de euro pentru client, într-un apartament închiriat în acest scop, iar complicele său moldovean, urmând să-i asigure paza”, au declarat procurorii. 

După ce au ajuns la o înţelegere, acesta i-a procurat bilet de avion pe cursa Chişinău-Paris, însă, înainte de plecare, a fost reţinut.

Francezul este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele lui este anunţat în căutare internaţională. Potrivit procurorilor, cei doi au încercat să ademenească şi alte tinere din Republica Moldova, care ar fi fost racolate pentru a se prostitua în Franţa.

Aceştia  riscă până la şapte ani de detenţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI