Unul dintre avocaţii părţii vătămate susţine că numărul şedinţelor amânate este mai mare decât cel al celor productive, iar cauza acestora este de fiecare dată fie lipsa unui inculpat la proces, fie a apărătorilor acestora.

13 angajaţi ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău sunt învinuiţi de tratament inuman şi degradant. Contrar obligaţiilor de serviciu, aceştia nu ar fi intervenit şi l-au lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, fapt care a cauzat şi dezvoltat bronhopneumonia.

Într-un alt dosar, trei foşti colegi de celulă cu Brăguţă sunt cercetaţi în stare de arest şi unul în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiţi că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenţie, în luna august trecut. Iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă.

Totodată, au fost iniţiate cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare.