VIDEO

Republica Moldova, vizată într-un nou dosar la CEDO

Republica Moldova, vizată într-un nou dosar la CEDO
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 15.02.2018 20:55
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut Guvernului Republicii Moldova să semneze o declaraţie de împăcare şi să achite un prejudiciu moral şi material în cazul unui copil supus violenţei fizice şi psihice de către un vecin de-al său. Dacă executivul de la Chişinău refuză să facă acest lucru, în trei luni trebuie să dea explicaţii magistraţilor Înaltei Curţi de la Strasbourg. 

Cazul dramatic a avut loc în 2010. Un copil a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către vecinul său, târât în curte şi forţat să intre într-un beci, unde i-a fost pus un hârleţ la gât. Agresorul s-a ales cu o amendă de doar 300 de lei, fapta lui fiind calificată drept huliganism nu prea grav, care nu se pedepseşte penal, ci doar contravenţional. În anul 2014, Asociaţia Promo-LEX a adus acest caz în atenţia Curţii Europene a Drepturilor Omului. 

Reprezentanţii Asociaţiei Promo-LEX consideră că pedepsele blânde încurajează violenţa asupra copiilor. Guvernul trebuie să răspundă Curţii Europene a Drepturilor Omului până la 30 mai. 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI