Martorul este Leonid Pleşca, deţinut în izolatorul de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie din vara anului 2016 ca figurant în dosarul Makena. Pleşca a spus în faţa instanţei că ar fi fost martorul mai multor ilegalităţi comise în izolator în perioada când era plasat acolo şi Andrei Brăguţă.

Acesta a mai mărturisit că era plasat în celulă de lângă Unitatea de Gardă din izolator, însă a fost mutat de acolo la indicaţiile şefului de tură, pentru ca să nu audă ce se petrece.

Unul dintre avocaţi susţine că acest martor a relatat detalii despre perioadă de detenţie a lui Andrei Brăguţă.

Procurorul a spus că în şedinţă au fost înainte şi câteva demersuri.

Patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă.

Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Într-un alt dosar, 13 angajaţi ai Izolatorului de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au ajuns pe banca acuzaţilor în dosarul Brăguţă. Ei sunt acuzaţi de tratament inuman în privinţa tânărului decedat în penitenciar. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare.