VIDEO

Concurs eşuat la CSM: Singurul candidat pentru funcţia de reprezentant al societăţii civile în Colegiul de Evaluare a Performanţelor şi-a retras cererea

Concurs eşuat la CSM: Singurul candidat pentru funcţia de reprezentant al societăţii civile în Colegiul de Evaluare a Performanţelor şi-a retras cererea
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.02.2018 17:18
Concurs eşuat, pentru a noua oară, la Consiliul Superior al Magistraturii. Instituţia nu a reuşit să numească un reprezentant al societăţii civile în Colegiul de Evaluare a Performanţelor, structură subordonată CSM-ului. Motivul: singurul candidat înscris în competiţie şi-a retras cererea. Este vorba despre Iurie Mihalache, doctor în drept şi conferenţiar universitar, dar şi avocat al preşedintelui Parlamentului, vicepreşedintele PD, Andrian Candu. În aceste condiţii, a fost anunţat un nou concurs.

Avocatul Iurie Mihalache nu s-a prezentat la Consiliul Superior al Magistraturii. El îl reprezintă pe Andrian Candu în procesele, pe care politicianul le-a iniţiat împotriva Jurnal TV. Mihalache a depus demers de retragere cu o zi înainte de desfăşurarea concursului.

Unii membrii ai CSM au venit cu propunerea de a trimite scrisori către organizaţiile nonguvernamentale, pentru a se implica.

Colegiul de Evaluare a Performanţelor este format din şapte membri. Preşedinte al structurii este controversatul judecător de la Curtea Supremă de Justiţie, Oleg Sternioală. Printre competenţele Colegiului se numără organizarea şi desfăşurarea interviurilor cu judecătorii supuşi evaluării.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI