Două dintre cele trei plângeri depuse de Platon la CEDO au început să fie examinate

Două dintre cele trei plângeri depuse de Platon la CEDO au început să fie examinate
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.02.2018 19:50
Două dintre cele trei plângeri depuse de afaceristul Veaceslav Platon la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au început să fie examinate în fond. Despre acest lucru a fost înştiinţat Guvernul Republicii Moldova, care are la dispoziţie patru luni pentru a prezenta explicaţiile de rigoare magistraţilor de la CEDO.

Informaţia a fost confirmată de către unul dintre avocaţii lui Platon, condamnat în dosarul fraudei din sistemul bancar. 

În aprilie trecut, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Banca de Economii. Lui Platon i-au fost sechestrate bunuri de peste 800 de milioane de lei, care urmează să fie încasate de Banca de Economii din valoarea bunurilor care aparţin acestuia.

În decembrie trecut, Curtea de Apel a casat parţial sentinţa primei instanţe şi a trecut nişte cheltuieli, pe care urma să le achite Platon, în contul statului. Completul a menţinut însă cei 18 ani de închisoare, la care a fost condamnat afaceristul.

Pe toată durata procesului, Veaceslav Platon s-a declarat nevinovat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI