Astfel şi-a început discursul fostul procuror general Valeriu Balaban, care în februarie trecut a fost ales preşedinte al Consiliului Asociaţiei Veteranilor Procuraturii. În cadrul şedinţei, mai mulţi membri ai organizaţiei au prezentat rapoarte de activitate şi au discutat obiectivele pentru anul curent. Şi desigur că, nu a lipsit nici cuvântarea şefului Procuraturii Generale.

Totuşi, în cadrul evenimentului nu au răsunat doar cuvinte de laudă.


Iar atunci când au fost aduse critici în adresa lui Eduard Harunjen, Balaban a invocat lipsa de timp şi a întrerupt discursul.

Ulterior, cei prezenţi la întrunire şi-au făcut o poză de grup şi au asistat la un concert organizat special pentru eveniment. Preşedintele Consiliului Asociaţiei Veteranilor Procuraturii, Valeriu Balaban, ne-a vorbit cu mult fast despre activitatea organizaţiei, însă atunci când l-am întrebat despre dosarul intentat pe numele său, a dat bir cu fugiţii.

Iar conducerea Procuraturii Generale a făcut referire la prezumţia nevinovăţiei şi la egalitatea în faţa justiţiei.

Valeriu Balaban este învinuit că în 2005, pe când era procuror general, ar fi dispus procurarea unei clădiri a procuraturii la preţul de nouă milioane de lei, când sediul ar fi costat, de fapt, puţin peste două milioane. În aceeaşi cauză penală figurează alte şase persoane. În prezent, dosarul intentat pe numele lui Balaban se află la faza de urmărire penală şi nu se cunoaşte când va fi expediat în judecată.