Astfel, procurorii au fost obligaţi de către instanţă să examineze plângerea lui Platon, depusă încă în luna august a anului trecut. Atunci, afaceristul a invocat faptul că mascaţii nu i-au permis să discute cu avocaţii săi.

Acuzatorii trebuie să decidă acum dacă vor porni urmărirea penală în acest sens. Unul dintre apărători afirmă că ar fi vorba doar despre una dintre zecile de plângeri depuse de către Veaceslav Platon şi ignorate de Procuratură.

Tot judecătorul Corcea a examinat o altă plângere depusă de Platon cu privire la acţiunile administraţiei Penitenciarului nr. 13 din capitală, care nu i-a permis afaceristului să deţină în celulă aparate electrocasnice.

Şeful închisorii şi-a motivat decizia prin faptul că reţeaua electrică este învechită şi nu permite conectarea suplimentară la sistem.

Totuşi, în timpul şedinţei, Platon a declarat că, de fapt, această interdicţie este impusă doar lui şi că zilnic este păzit de către doi ofiţeri ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”, care ar folosi mai multe electrocasnice.

O decizie cu privire la cererea lui Veaceslav Platon va fi luată pe 7 februarie.