VIDEO

Recurs admis în cazul lui Davitean; Fostul cumnat al lui Vitalie Proca cere pornirea urmăririi penale

Recurs admis în cazul lui Davitean; Fostul cumnat al lui Vitalie Proca cere pornirea urmăririi penale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 30.01.2018 17:34
Cererea lui David Davitean de pornire a urmăririi penale pentru că ar fi fost torturat de către ofiţerii „Pantera” va fi reexaminată în instanţa de fond. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău. Fostul cumnat al lui Vitalie Proca şi avocaţii săi au invocat că la examinarea cererii în prima instanţă au fost comise mai multe abateri.

David Davitean şi-a spus ultimul cuvânt în faţa instanţei, iar completul a intrat în camera de deliberare. Între timp, fostul cumnat al lui Vitalie Proca a declarat că a fost condamnat la 16 ani de închisoare pe nedrept.

Avocaţii lui Davitean afirmă că, în instanţa de fond, clientul lor nu a fost audiat. Nu au fost văzute nici înregistrările video, care ar demonstra cele invocate de apărare.

Mama lui David Davitean spune că după ce fiul ei a fost reţinut, ea s-a pomenit cu un dosar penal. Acum procurorii încearcă să-l învinuiască şi pe el în aceeaşi cauză, afirmă Venera Gasparean.

Şeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a respins acuzaţiile, iar purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale nu a răspuns la telefon pentru a comenta învinuirile.

Judecătorii Curţii de Apel au întrerupt examinarea cauzei în care Davitean a fost condamnat de prima instanţă pentru tâlhărie până când Curtea Constituţională va verifica legalitatea a două articole din Codul de Procedură Penală, care se referă la arestul preventiv.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI