David Davitean şi-a spus ultimul cuvânt în faţa instanţei, iar completul a intrat în camera de deliberare. Între timp, fostul cumnat al lui Vitalie Proca a declarat că a fost condamnat la 16 ani de închisoare pe nedrept.

Avocaţii lui Davitean afirmă că, în instanţa de fond, clientul lor nu a fost audiat. Nu au fost văzute nici înregistrările video, care ar demonstra cele invocate de apărare.

Mama lui David Davitean spune că după ce fiul ei a fost reţinut, ea s-a pomenit cu un dosar penal. Acum procurorii încearcă să-l învinuiască şi pe el în aceeaşi cauză, afirmă Venera Gasparean.

Şeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a respins acuzaţiile, iar purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale nu a răspuns la telefon pentru a comenta învinuirile.

Judecătorii Curţii de Apel au întrerupt examinarea cauzei în care Davitean a fost condamnat de prima instanţă pentru tâlhărie până când Curtea Constituţională va verifica legalitatea a două articole din Codul de Procedură Penală, care se referă la arestul preventiv.