VIDEO

Continuă bătălia pentru obţinerea permisiunii de a ridica un hotel în locul cafenelei „Guguţă”; Dosarul, din nou pe masa judecătorilor

Continuă bătălia pentru obţinerea permisiunii de a ridica un hotel în locul cafenelei „Guguţă”; Dosarul, din nou pe masa judecătorilor
Sursa: jurnal.md Foto: gandrabur.net 29.01.2018 19:47
Bătălia pentru obţinerea permisiunii de a ridica un hotel cu 13 etaje în locul cafenelei „Guguţă” continuă. Dosarul a ajuns, din nou, pe masa Curţii de Apel Chişinău. Nu a reuşit bine să înceapă însă, că a şi fost depus un recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Compania „Regata Imobiliare” SRL, noua proprietară a imobilului, a solicitat să intervină în proces, în locul companiei „Finpar Invest”, controlată de către şeful PD, Vladimir Plahotniuc. Demersul a fost refuzat însă de Curtea de Apel Chişinău.

La Curtea de Apel Chişinău, raportor pe marginea acestui dosar este judecătorul Grigore Daşchevici. La ultima şedinţă, el a anunţat că „Regata Imobiliare” SRL a contestat încheierea prin care i s-a respins cererea de a interveni în proces, astfel că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie urmează să se pronunţe pe marginea acestui aspect. Recursul va fi examinat de către un complet format din trei judecători: Ala Cobăneanu, Dumitru Mardari şi Luiza Gafton.

Şedinţa va avea loc miercuri, în lipsa părţilor. Apoi, examinarea cazului va continua la Curtea de Apel Chişinău.

„Regata Imobiliare” SRL îşi doreşte să intervină în proces întrucât este compania, care a cumpărat anul trecut cafeneaua „Guguţă”, de la „Finpar Invest”, controlată de Vladimir Plahotniuc.

detaliu curios este că tranzacţia prin care „Regata Imobiliare” SRL a devenit proprietară a avut loc în luna iunie trecut, la doar două săptămâni după ce Curtea Supremă de Justiţie a trimis la rejudecare dosarul prin care „Finpar Invest” cerea permisiunea de a construi un hotel în Grădina Publică „Ştefan Cel Mare şi Sfânt”. Noua proprietară a localului din centrul Chişinăului deţine şi două terenuri, de peste un hectar fiecare, situate pe bulevardul Mircea cel Bătrân, pe care ar urma să fie construit primul magazin „Kaufland” din Republica Moldova.

Amintim că anul trecut, judecătorii CSJ au casat decizia Curţii de Apel Chişinău prin care a fost interzisă ridicarea unui hotel cu 13 etaje lângă Parlament şi au trimis dosarul spre rejudecare. Anterior, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia fostei Judecătorii a sectorului Centru, care i-a permis firmei să construiască imobilul în locul cafenelei. Astfel, a rămas în vigoare hotărârea Consiliului Municipal Chişinău, care a interzis privatizarea terenului. Nemulţumiţi, reprezentanţii companiei Finpar Invest au atacat decizia la Curtea Supremă de Justiţie.

Imobilul în care s-a aflat cafeneaua „Guguţă” are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului Municipal Chişinău. în 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest”. 

ULTIMELE ŞTIRI