VIDEO

Bărbatul care a recunoscut că a pus la cale asasinatul lui Plahotniuc urma să-şi afle astăzi sentinţa, însă judecătorii au anunţat întrerupere până săptămâna viitoare

Bărbatul care a recunoscut că a pus la cale asasinatul lui Plahotniuc urma să-şi afle astăzi sentinţa, însă judecătorii au anunţat întrerupere până săptămâna viitoare
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.01.2018 21:23
Persoana care a recunoscut că a pus la cale asasinatul oligarhului Vladimir Plahotniuc şi-a spus ultimul cuvânt. Inculpatul urma să-şi afle astăzi sentinţa, însă completul de judecători a anunţat întrerupere până săptămâna viitoare. Procurorul de caz susţine că bărbatul a spus cine este comanditarului omorului. Avocatul acestuia afirmă însă că acest caz ridică multe semne de întrebare.

La Judecătoria Chişinău, sediul Centru, evenimentele s-au desfăşurat rapid. Accesul jurnaliştilor în sala de judecată a fost blocat de un rând de mascaţi, iar inculpatul Iuri Parhomenco a fost escortat în grabă la şedinţă.

Procurorul de caz a declarat că inculpatul şi-a spus ultimul cuvânt, iar pronunţarea sentinţei a fost stabilită pentru o altă zi.

Acuzarea a solicitat condamnarea inculpatului la 10 ani şi jumătate de închisoare. Cu acest fapt nu este însă de acord apărătorul lui Parhomenco. Avocatul susţine că, întrucât clientul său şi-a recunoscut vina, pedeapsa ar trebui să fie mai mică.

Avocatul a mai precizat că Iuri Parhomenco a depus o solicitare către Departamentul Instituţiilor Penitenciare pentru a i se permite să discute cu presa. Amintim că, în luna aprilie a anului trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat despre anihilarea unei grupări criminale care ar fi avut de gând să execute un omor la comandă. Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar nouă - în Ucraina. Procurorul de caz a spus că Plahotniuc a cerut să nu fie recunoscut ca parte vătămată. Totuşi, avocaţii ar putea solicita instanţei audierea acestuia. Anterior, doi inculpaţi au declarat că presupusa tentativă de omor asupra şefului PD este o înscenare şi un joc politic.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI