Judecătoarea Elena Cobzac de la Curtea de Apel Chişinău nu a avut contracandidaţi. Totodată, nu a existat nicio întrebare la adresa ei.

Despre judecătoarea Elena Cobzac presa a scris că a făcut parte din completul de judecată care a examinat contestaţiile privind măsurile de arest aplicate în privinţa lui Grigore Petrenco, Vladimir Filat şi Ilan Şor.

Potrivit declaraţiei sale de avere din 2016, Cobzac deţine un apartament şi o casă de vacanţă. Judecătoarea mai indică o maşină Mazda, fabricată în 2007, pe care a cumpărat-o în 2015 cu 15 mii de lei. 

Promovări şi la Curtea de Apel Chişinău. Acolo, la un fotoliu vacant au aspirat patru candidaţi. Câştigătoare a fost desemnată Ala Malîi de la Judecătoria Chişinău, care urmează a fi propusă şefului statului spre avansare în funcţie.

Ala Malîi a fost vizată într-o investigaţie a publicaţiei Ziarul de Gardă, care a scris că în 2015 judecătoarea şi soţul ei, fost inspector fiscal, au vândut o maşină de teren Hyundai cu doar 10 mii de lei. În 2012, ea anunţa că a vândut alte două maşini, la fel, cu câte 10 mii de lei.

În 2014, soţii Malîi au mai comercializat un autovehicul la un preţ mult sub cel de piaţă, declarând doar suma de 5 mii de lei.

În aceste condiţii, acum doi ani, soţii Malîi au început construcţia unei case cu două nivele, iar lucrările ar costa mult peste veniturile declarate de cei doi soţi funcţionari în ultimii ani. Judecătoarea a refuzat atunci să discute despre averea sa. La aceeaşi şedinţă, membrii CSM au numit mai mulţi judecători la diferite instanţe.