În cadrul dezbaterilor judiciare, avocaţii inculpaţilor au cerut casarea sentinţei emise de Judecătoria Chişinău şi achitarea clienţilor lor. În apărarea sa a vorbit şi funcţionarul responsabil din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Sergiu Popel, condamnat de prima instanţă la şase ani de închisoare. Popel a declarat că nu poartă nicio vină pentru cele întâmplate şi că nu ar fi luat mită pentru a permite activitatea cafenelei. Avocata inculpatului susţine că, potrivit legii, clientul ei nici nu a avut asemenea atribuţii.

Ultimul cuvânt şi l-a spus şi angajatul Centrului municipal de Sănătate Publică, Vasile Toma, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi funcţionara Direcţiei Municipale Comerţ, Ludmila Boşcălean, care s-a ales doar cu o amendă de 20 de mii de lei. Ambii inculpaţi pledează nevinovaţi. Unul dintre administratorii cafenelei „La Soacră”, Iarîna Andrei, condamnat la şase ani de închisoare, îşi va spune ultimul cuvânt pe 29 ianuarie şi tot atunci ar putea fi pronunţată hotărârea instanţei de apel. Procurorul de caz a cerut pentru Popel şi Iarîna pedepse mai aspre.
Cât despre ceilalţi doi angajaţi ai instituţiilor de stat, procurorul a cerut condamnarea lor pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, care prevedere o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare.

Şi părţile vătămate în dosar solicită o pedeapsă maximă cu închisoare pentru toţi inculpaţii, dar şi despăgubiri morale şi materiale. Mariana Josan a fost una dintre persoanele care lua masa în localul cu pricina, însă s-a ales cu arsuri la mâini şi la faţă în urma deflagraţiei. Amintim că pe 9 ianuarie 2016, într-o clădire cu două etaje din Piaţa Centrală a avut loc o deflagraţie urmată de un incendiu. În consecinţă, 17 oameni au fost răniţi. Patru dintre ei au murit ulterior la spital. În urma acestui incident, administratoarea cafenelei „La soacra”, Alina Iarîna, a fost condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare în penitenciar de tip deschis.