VIDEO

Procesul în cazul lui Andrei Donică, amânat din nou; Octavian Armaşu nu s-a prezentat în faţa instanţei

Procesul în cazul lui Andrei Donică, amânat din nou; Octavian Armaşu nu s-a prezentat în faţa instanţei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.01.2018 20:12
O nouă şedinţă de judecată amânată în procesul dintre ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, şi activistul civic Andrei Donică. Este vorba despre dosarul în care cel din urmă este cercetat pentru huliganism după ce l-a stropit cu o găleată cu lapte pe reprezentantul Guvernului. Şi de această dată, motivul amânării a fost absenţa lui Armaşu. 

Potrivit procurorului de caz, Octavian Armaşu i-ar fi comunicat că nu poate să se prezinte în instanţă pe motiv că ar avea o şedinţă la Guvern. Prin urmare, atât acuzatorul de stat, cât şi activistul Andrei Donică au solicitat ca şeful Finanţelor să fie adus forţat la proces.

Donică susţine că ministrul Finanţelor nu s-ar prezenta intenţionat. Asta pentru a trage de timp şi pentru a-l limita în acţiunile sale civice.
Pe de altă parte, Octavian Armaşu îşi motivează lipsa de la şedinţele de judecată printr-o agendă încărcată.

Andrei Donică a fost reţi­nut în septembrie 2016 după ce l-a stro­pit pe Octa­vian Armaşu cu o găleată cu lapte chiar lângă guvern. El i-a reproşat oficialului că guver­na­rea a pus pe ume­rii cetă­ţe­ni­lor dato­ria de peste 13 mili­arde de lei apă­rută în rezul­ta­tul fra­u­dei ban­care. Dacă va fi găsit vinovat, Donică riscă o amendă sau chiar până la trei ani de închi­soare.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI