VIDEO

În dosarul Brăguţă a început vizualizarea secvenţelor foto şi video din izolator; Instanţa a dispus ca şedinţele să fie închise

În dosarul Brăguţă a început vizualizarea secvenţelor foto şi video din izolator; Instanţa a dispus ca şedinţele să fie închise
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.01.2018 21:12
În dosarul Brăguţă a început vizualizarea secvenţelor foto şi video din izolator. Ieri, instanţa a dispus ca aceste şedinţe să fie închise, iar acuzatorul de stat susţine că măsura este necesară pentru a nu afecta emoţional familia victimei. Tot ieri au fost audiaţi doi martori, care, spun avocaţii părţii vătămate, ar confirma că Brăguţă nu avea leziuni semnificative în momentul reţinerii şi că acestea ar fi apărut în perioada detenţiei.

Procurorul de caz susţine că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în izolator conţin elemente care ţin de moralitate şi de viaţa privată. Astfel, majoritatea participanţilor la proces au solicitat ca acestea să fie urmărite în şedinţă închisă.

Apărătorul părţii vătămate spun că în şedinţă au fost audiaţi doi martori ai apărării care au confirmat detalii relevante.

Potrivit avocatului Victor Munteanu, unul dintre martorii audiaţi este reprezentant al Centrului de Medicină Legală.

Menţionăm că patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Într-un alt dosar, 13 angajaţi ai Izolatorului de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au ajuns pe banca acuzaţilor în dosarul Brăguţă. Ei sunt acuzaţi de tratament inuman în privinţa tânărului decedat în penitenciar. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI