Procurorul de caz susţine că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în izolator conţin elemente care ţin de moralitate şi de viaţa privată. Astfel, majoritatea participanţilor la proces au solicitat ca acestea să fie urmărite în şedinţă închisă.

Apărătorul părţii vătămate spun că în şedinţă au fost audiaţi doi martori ai apărării care au confirmat detalii relevante.

Potrivit avocatului Victor Munteanu, unul dintre martorii audiaţi este reprezentant al Centrului de Medicină Legală.

Menţionăm că patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Într-un alt dosar, 13 angajaţi ai Izolatorului de detenţie provizorie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au ajuns pe banca acuzaţilor în dosarul Brăguţă. Ei sunt acuzaţi de tratament inuman în privinţa tânărului decedat în penitenciar. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare.