Dosarul consulului RM la Istanbul şi cel al Siriei în ţara noastră: Un libanez, pe banca acuzaţilor

Dosarul consulului RM la Istanbul şi cel al Siriei în ţara noastră: Un libanez, pe banca acuzaţilor
Sursa: jurnal.md Foto: bucurestifm.ro 16.01.2018 13:21
Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire a fostului Consul Onorific al Siriei în Republica Moldova, precum şi a fostului Consul General al Republicii Moldova la Istanbul, Turcia. 

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a libanezului în judecată.

Pentru declaraţii mincinoase, legislaţia Republicii Moldova prevede amendă de până la 57 500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

„Pe 18 septembrie 2017, bărbatul a prezentat depoziţii false în cadrul confruntării cu fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău, acuzat, la rândul său, de corupere activă. Învinuitul a minţit că intenţia de corupere a persoanei publice a fost a sa, în realitate, acesta fiind determinat la un comportament corupţional de către fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău. În baza acestor declaraţii, a fost emisă ordonanţa de scoatere de sub urmărirea penală, pentru un capăt de acuzare, a fostului Consul”, se arată în anchetă.

Amintim că acum trei luni, cauza penală de învinuire a Consulului general al Republicii Moldova la Istanbul sub acuzaţia de corupere pasivă a fost trimisă în judecată.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI