La şedinţă au fost prezenţi mai mulţi martori, însă şi audierea lor a fost amânată. Potrivit avocatului părţii vătămate, Vadim Vieru, întrucât apărătorul inculpaţilor nu s-a prezentat nici de această dată, au fost aduşi avocaţi din oficiu.

„La şedinţa de astăzi au intrat în proces doi avocaţi din oficiu pentru că avocatul contractat de către inculpaţi nu s-a prezentat. Tot la şedinţa de astăzi una din inculpaţi, doamna care a agresat-o pe doamna Roşcovanu, a depus o cerere prin care solicită să fie examinată cauza în procedură simplificată, ceea ce ar presupune că ea îşi recunoaşte vina, cu toate că până la urmă nu şi-a susţinut cererea şi a solicitat un termen ca să facă suplimentar cunoştinţă cu materialele dosarului şi să se consulte cu avocatul. Această cerere a fost admisă de către instanţa de judecată şi a fost stabilită o nouă şedinţă pentru săptămâna viitoare, unde deja se va decide asupra cererii doamnei”, a menţionat avocatul vadim Vieru.

Amintim că fotoreportera „Jurnal de Chişinău”, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută pe 19 iunie trecut în plină stradă de proprietarul şi vânzătoarea unei gherete din sectorul Ciocana. Asta după ce jurnalistei i-a fost vândut un produs cu termenul expirat de trei luni. Atunci când jurnalista a cerut explicaţii, angajata a refuzat să-i răspundă, iar după ce ea a fotografiat alimentul expirat, a fost luată la bătaie.

Cei doi inculpaţi au lovit-o şi au târât-o pe jos minute în şir, până când mai mulţi trecători s-au implicat.

 Deşi incidentul a fost filmat şi există martori, proprietarul magazinului a respins acuzaţiile şi a spus că jurnalista ar fi adus cornul vechi din afară. Totuşi, în urma unor verificări efectuate de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în gheretă au fost găsite mai multe alimente expirate sau păstrate în condiţii improprii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o amendă de până la 27 de mii de lei sau cinci ani de închisoare.