Şedinţa de judecată a început cu un demers depus de reprezentantul Moldinconbank de ridicare a sechestrului de pe acţiunile băncii, care a fost respins de judecători. Ulterior, Veaceslav Platon a depus mai multe cereri prin care a solicitat aplicarea sechestrului pe conturile unei companii de asigurări, dar şi pe acţiunile unei bănci. Asta după ce, anterior, instanţa a decis să anuleze măsura aplicată.

Totodată, Platon le-a solicitat judecătorilor să oblige Banca de Economii să depună cereri de chemare în judecată împotriva mai multor firme deţinute de Ilan Şor, care au beneficiat de credite neperformante, pentru ca banii să fie restituiţi. Toate solicitările au fost respinse şi din acest motiv Platon a cerut recuzarea judecătorilor. Cererea a ajuns la alt complet, iar Platon a argumentat-o astfel:

Ulterior, cererea de recuzare a fost respinsă, iar şedinţa - amânată. Unul dintre avocaţii lui Platon a declarat că, prin decizia instanţei, statul ar putea fi prejudiciat cu un miliard de lei.

Nici judecătorul raportor, nici preşedinta completului nu au fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Anterior, procurorul de caz a respins învinuirile aduse de Platon şi avocaţii săi. Precizăm că, acum două săptămâni, instanţa a ridicat sechestrul de pe imobilele şi conturile mai multor companii de asigurări. Asta după ce, acum un an, procurorii anticorupţie au constatat că aceşti bani ar avea provenienţă ilegală şi ar fi fost spălaţi de Platon.